Klik op de eerste foto voor een slideshow.
p1
Bij de ingang van het Wegener concern aan de Laan van Westenenk gaan we richting de parkeerplaatsen. Daar zijn een aantal waterpartijen gecreeerd die niet erg natuurlijk overkomen. Het is niet duidelijk of de bedenker van deze "beekjes" een oorspronkelijke sprengenloop heeft willen reconstrueren.
 
p2
Het doet wel speels aan en ziet er mooi uit.
 
p3
Iets verderop ligt een grote vijver boordevol met waterlelies. Prachtig in bloei. Er zitten ook wat mensen die de plek misschien wel gebruiken om rustig en ontspannen te kunnen vergaderen.
 
p4
Het vweer speelde vandaag (26 juli 2012) wel heel erg mee. De zon scheen en het was aangenaam warm.
 
p5
We houden rechts aan en daar staat een hek waar de vroegere Brouwersmolenweg heeft gelopen. We zouden er wel door kunnen maar we gaan linksaf het bos in.
 
p6
Door een dicht struikgewas komen we bij de spreng aan. Het is een onverwachte brede waterloop. Het water staat stil en is erg helder. We gaan nu rechtsaf en vervolgen ons pad langs de spreng.
 
p7
Het was nogal ondoordringbaar.
 
p8
Het water was bedekt met een laag kroos en andere waterplanten. Duidelijk was wel dat er geen enkele  stroming was.
 
p9
Broer Theo liep voorop. Dat was wel net zo handig ;-)
 
p10
Met handen en voeten!
 
p11
En proberen om een beetje bij elkaar te blijven. Hier was het zo stil en afgelegen dat het verstandig was om er niet alleen naar toe te gaan. Ik vraag me af of er behalve ons wel eens mensen op deze plek komen.
 
p12
Een prachtig doorkijkje. Het lijkt wel een sprookjeslandschap. Mijn broer en ik waren beide erg onder de indruk.
 
p13
We naderen nu het einde van deze waterloop. Waarschijnlijk is hier de bron.
 
p14
Overal ligt dood hout langs, over en in het water. Onderhoud wordt hier al lang niet meer gedaan maar dat heeft zijn charmes. Het gebied heeft een natuurlijke moerasachtige uitstraling.
 
p15
We zijn nu bij de kop van de spreng en lopen aan de andere kant weer terug.
 
p16
Vanaf deze kant zien we aan de overkant van de spreng in het talud een aantal vosseholen. De resten van diverse vogels liggen her en der op en langs de paden dus vossen of roofvogels zijn hier zeker aktief.
 
p17
We lopen nog steeds langs de spreng in een diep uitgesleten pad. Misschien is het pad ook wel een oude sprengenloop geweest.
 
p18
We zijun weer vlakbij de plek waar we begonnen waren om de spreng te volgen. Hier is de spreng bewust verstopt en er ligt nogal wat grond. Het is niet duuidelijk waarom het water hier niet verder mocht lopen. Misschien zijn er ondergronds nog verstopte leidingen die vroeger hun nut gehad hebben.
 
p19
Af en toe zijn er sporen van menselijke bemoeienis te vinden ;-)
 
p20
We gaan nu richting de tweede uitgang van het bedrijventerrein en rechts liggen restanten van oude bewoning en dicht struikgewas. Hier hebben vroeger inderdaad mensen gewoont.
 
 
Powered by Phoca Gallery